Over dokter Damen

Dokter Werner Damen heeft zich na het artsexamen gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die samenhangen met houding en beweging. Hij heeft een opleiding voltooid volgens de Orthomanuele Geneeskunde, of ‘de methode Sickesz’. Momenteel is hij ruim 25 jaar bezig met dit specialisme en er zit nog steeds veel ontwikkeling in het vak en in pijnonderzoek. Vooral theorieën/ wetenschap over chronische pijn is sterk in opkomst en dit leidt nu al tot nieuwe behandelmethoden.

Hoe een medisch probleem kan worden opgelost:

Een 42 jarige man loopt al weken rond met lage rugpijn aan de rechterkant, zonder uitstraling. Hij staat scheef naar rechts en is erg stijf en belemmerd in alle richtingen (onderrug). Het begon na bepaalde yoga-oefeningen en het was een paar maanden daarvoor als eens eerder gebeurd.

Hij krijgt uitleg van wat ik denk dat er aan de hand is, bespreek de mogelijkheden en start meteen de eerste behandeling. Hij krijgt ook instructies om wat wel en niet te doen en gerichte oefeningen. Drie dagen later zie ik hem terug en dan gaat het al wat beter; hij staat recht en kan beter bewegen. In totaal zijn er 4 behandelingen nodig en binnen 2 weken voelt hij zich goed. Dat wil niet zeggen dat het probleem niet terug kan komen, maar hij krijgt instructies ter preventie van een recidief en kan mij altijd raadplegen bij twijfel of toch terugkomen bij nieuwe klachten. Tot nu toe nog niet nodig.